Rondje Brabant

Van zaterdag 07-06-2014 tot en met donderdag 12-06-2014 maakten wij de fietstocht Rondje Brabant. De geplande route was 282 km, maar door fout rijden en het rijden naar logeeradressen en restaurants en dergelijke hebben wij in 6 dagen tijd 361 km gefietst. De route werd door mij helemaal bedacht en uitgezet. Hieronder volgt een kort verslag van onze fietstocht.

Op zaterdag 7 juni vertrokken wij vanuit Uden. We fietsten eerst naar de Maas bij Overlangel om vervolgens de LF 12a tot Heusden te blijven volgen. In de krant had ik gelezen dat er op het stuk tussen Megen en Lith ook een kunstroute liep. Langs de route zouden 12 kunstwerken van diverse kunstenaars als landschapskunst te zien zijn.

De rode vakjes zijn de kunstwerken langs de route.

Wij hebben tijdens onze fietstocht maar 4 kunstwerken kunnen ontdekken. Later bleek dat de meeste kunstwerken inderdaad op dat moment nog niet af waren. Pas half juli waren alle kunstwerken af.

Het kunstwerk Maasbaken van Herman Coppus was een van de weinigen die af was.

Toen we begonnen met het plannen van onze route wou Frans gelijk doorrijden naar Den Bosch, maar dat was via de gekozen route ongeveer 70 km en ik vond dat te ver voor 1 dag. Daarom wou ik graag in Lith overnachten wat ongeveer 50 km vanaf Uden is via deze route. Frans was bang dat er in Lith niets te doen zou zijn, maar ik wist dat er in de tijd dat wij onze fietstocht zouden houden een voorstelling zou zijn van Dorp aan de Rivier naar een boek van Antoon Coolen. We waren rond 4 uur in Lith en gingen daar op zoek naar ons logeeradres. In dit geval hadden wij al enkele weken van tevoren gereserveerd om er zeker van te zijn dat we een plek zouden hebben. Het huis lag heel dicht bij de plek waar die avond ook de voorstelling plaats zou vinden.

’s Avonds hebben we in het dorp heerlijk gegeten bij restaurant Moira (een naam uit het boek van Antoon Coolen). Bij dit restaurant hadden ze een ‘Dorp aan de Rivier’ menu waarbij je kon kiezen uit 3 voor-, hoofd- en nagerechten voor weinig geld.

De voorstelling van Dorp aan de Rivier was zeer bijzonder om mee te maken. Wij hadden allebei het boek gelezen en ik denk dat dat ook maar goed was. Dat het stuk anders moeilijk te volgen zou zijn, want het verhaal springt nogal van de hak op de tak en bestaat eigenlijk uit allemaal kleine stukjes. Het toneelstuk werd opgevoerd in de Uiterwaarden. Het toneel was heel erg groot. Er waren diverse kleine kamertjes ingericht en je moest steeds weer naar een andere plek kijken voor het volgende stuk van het toneelspel.

Het decor en de tribune bij Dorp aan de Rivier.

Op de voorgrond het café Moira en het huis van de dokter.

 

Zondag 8 juni was 1e Pinksterdag. We hoefden op de fiets alleen een paadje naar beneden te nemen om bij het veerpont uit te komen. Aan de overkant van de rivier moesten we dus nog helemaal koud de helling op fietsen. Al snel begon het te miezeren en we hebben een hele tijd in de regen gefietst. Toen we bij Alem weer de rivier over waren gestoken hebben we zelfs in een café extra lang koffie zitten drinken om te schuilen voor de regen die met bakken uit de lucht kwam vallen.

Rond 1 uur waren we op ons logeeradres aan de buitenrand van ‘s-Hertogenbosch. Ik had de avond van tevoren diverse adressen gebeld of wij mochten komen logeren, maar er was bijna nergens plaats. Het was natuurlijk laat om de avond van tevoren pas te bellen, ook omdat het Pinksteren was en het was Jazz in Duketown. We hadden moeite om het adres te vinden, maar daarna werden we gastvrij ontvangen door mevrouw Smith. We hadden nog niet geluncht en hebben in de tuin even wat gegeten en gezellig zitten praten met de gastheer en gastvrouw. Na het eten wilden wij als snel weg om Den Bosch te gaan verkennen. Ik had een stadswandeling gedownload vanaf internet (Youropi) en natuurlijk hebben we gednoten van alle optredens van Jazz in Duketown. Het heeft ’s middags ook niet meer geregend en het was heerlijk warm en zonnig. We zijn tot 8 uur ’s avonds in de stad gebleven.

De Sint Jan van Den Bosch

De Sint Jan van Den Bosch

Eric Vloeimans en Jan Akkerman tijdens Jazz in Duketown

Eric Vloeimans en Jan Akkerman tijdens Jazz in Duketown

 

Maandag 9 juni (2e Pinksterdag) zijn we ’s ochtends naar Heusden gefietst. Het is een prachtig oud stadje. Er was een boekenmarkt bezig. We zijn begonnen met koffie en wat lekkers, daarna hebben we een wandelingetje door het dorp gemaakt. Het rare is dat Oud-Heusden een modern stadje is waar weinig te zien valt en Heusden is juist het oude stadje. Ook de lunch hebben we in Heusden gebruikt. We hebben zelfs extra lang zitten wachten omdat we dachten dat het heel hard zou gaan onweren, maar uiteindelijk dreef het allemaal over.

De vele molens bij Heusden

Uiteindelijk hebben we het de hele dag droog gehouden. Het was een mooie tocht langs de Bergse Maas tot aan Dussen. In Dussen was er nog een speciale open dag bij het kasteel. Na Dussen hebben we de Bergse Maas verlaten en zijn verder naar het noorden gefietst. De tocht eindigde die dag in Werkendam. Omdat je dan een stuk boven de Bergse Maas zit zou je verwachten dat je in Gelderland zit, maar Werkendam ligt ook nog in Noord-Brabant. We logeerden die nacht in een luxe appartement vlakbij het gemeentehuis van Werkendam. We hadden een eigen balkonnetje bij de logeerkamer. We hebben ’s avonds nog een tijdje zitten kijken naar alle bliksemflitsen in de verte.

Het balkonnetje bij de logeerkamer

Dinsdag 10 juni waren we weer op tijd op pad. We hebben nog aan onze gastvrouw gevraagd hoe het nu zit in de Biesbosch, maar zij wist het ook niet precies. Ik heb een fietstocht door de Biesbosch op internet gevonden, maar ik kon de route niet gepland krijgen via de routeplanner van de fietserbond. Ik heb ze daar nog over gemaild en zelfs een antwoord gekregen, dat fietsen in de Biesbosch niet mogelijk was door allerlei werkzaamheden. In Dussen vond ik bij een restaurant nog hetzelfde kaartje van de route die ik wou gaan fietsen. Onze gastvrouw wist te vertellen dat ze de Biesbosch terug gaan geven aan de natuur. In de loop der jaren is het een groot stuk ingepolderd en landbouwgrond van gemaakt. De weg langs de Biesbosch af wordt nu vernieuwd. Er komen een aantal bruggen in te liggen. Later wordt de dijk onder de brug weggehaald zodat het water weer vrijelijk de Biesbosch in kan stromen. De bestaande wateren worden ook verder uitgebaggerd. De gastvrouw wist dat alles op de schop lag, maar ze kon niet vertellen waar wel of waar niet gefietst kon worden. We besloten het er maar op te wagen.

Zo ongeveer het enige wat we van de Biesbosch hebben gezien.

We zijn ’s ochtends eerst naar het Biesbosch museum gefietst. Daar kregen we een gids die ons rondleidde en van alles wist te vertellen over de geschiedenis van de Biesbosch. Toen we hem vroegen of we nog verder konden fietsen vertelde hij dat dat niet mogelijk was. Om de baggerschepen door te kunnen laten, waren de bruggen weggehaald. Tja en dan houdt inderdaad alles op. Je kunt moeilijk gaan zwemmen met de fiets op je rug. De gids vertelde dat je alleen helemaal terug kon fietsen naar Werkendam. Dus dat was 12 km heen en dezelfde 12 km ook weer terug.

Werkendam en de Biesbosch de finishvlag staat bij het Biesboschmuseum.

Weer terug in Werkendam bedachten we dat ze hadden gezegd dat de noordelijke waard op de schop lag en we hoopten dat we dan nog wel in de zuidelijke waard tot aan de Biesbosch zouden kunnen fietsen en daar nog via routeknooppunt 14 naar 18 zouden kunnen fietsen en op die manier toch nog iets van de Biesbosch zouden kunnen zien. Helaas bleek ook dat niet mogelijk te zijn. Bij knooppunt 14 kon je alleen naar knooppunt 19. De brug over het Nabbegat was ook al weg volgens een bordje. Uiteindelijk hadden we ongeveer 45 km gefietst, zonder te kunnen zien wat de Biesbosch eigenlijk inhoudt. Het was die dag heel warm en in de polder fietste je de hele dag in de hete zon. Er stonden amper bomen. Ik had het helemaal gehad met die stomme Biesbosch. Toen moesten we nog wel 23 km fietsen van Hank naar Breda.

We waren in Oosterhout toen het toch wel erg donker werd en het begon wat te druppelen. Eigenlijk hadden we moeten besluiten om even te gaan schuilen, maar het was al 5 uur en we hadden beloofd om voor 6 uur op het logeeradres te zijn. We waren de routeknooppuntbordjes uit het oog verloren en besloten om maar zo snel en gericht mogelijk naar Breda te fietsen. Al snel ging het echt stortregenen. We kwamen op een splitsing waar links Dorst en rechts Teteringen stond aangegeven. We hadden geen idee waar die plaatsjes liggen en Breda stond er niet bij. Frans wou nog op zijn telefoon kijken waar we naartoe moesten, maar dat wou niet lukken in de stortregen. We zijn maar rechts afgedraaid en een stukje verder kwamen we een andere fietser tegen. We vroegen of we goed zaten op weg naar Breda en dat was gelukkig het geval.

Een eindje verderop stopte de regen, dus kon de regenjas en cape weer uit. Frans kon ook weer op zijn telefoon kijken hoe we verder moesten fietsen naar het logeeradres. Volgens de telefoon moesten we nog 3 minuten fietsen voor we bij het logeeradres zouden zijn toen het weer begon te gieten. We besloten hard door te fietsen en de regenjas niet opnieuw aan te doen. Uiteindelijk kwamen we als 2 verzopen katjes aan op het logeeradres. De gastvrouw vroeg heel vriendelijk zelfs enkele malen of we echt niet eerst een kop thee wilden, maar we wisten dat er zo bezoek voor haar op de stoep zou staan die bij haar zou blijven eten en wij waren doorweekt en hadden maar een wens, eerst douchen en droge kleren aan. We hadden een logeeradres in de wijk Ginneken in Breda. Hier zitten veel restaurantjes in de buurt en ’s avonds konden we dus lopend naar het restaurant. We hadden die dag al 78 km gefietst, dat vonden we ook wel genoeg voor 1 dag.

Hier hebben we heerlijk gegeten.

Woensdag 11 juni. We begonnen de dag met een stadswandeling door Breda. Ook die had ik van de site http://www.youropi.com/nl gedownload. Het was een leuke wandeling van een goed uur langs de voornaamste bezienswaardigheden.

Wij staan weerspiegeld in een heksenbol in het Begijnenhof van Breda.

Direct na Breda gingen we door een uitgestrekt bosgebied. Bij ons zijn bijna alle fietspaden geasfalteerd, maar daar lagen kilometerslange fietspaden van trottoirtegels. We kwamen ook nog een grenspaal tegen. De route liep ook nog een flink stuk door Belgie heen. Er stond ook een bord van Grenzeloos wandelen van de Provincie Antwerpen. Op de kaart van de routeplanner is het niet te zien dat de route nog een stukje door Belgie gaat.

Informatiebord Grenzeloos wandelen.

In Oirschot hebben we overnacht in een heel mooi tuinhuisje. Het lag wel ver buiten het dorp en het was ook een behoorlijk eindje fietsen naar een restaurant. We hebben wel heerlijk gegeten bij een forelkwekerij.

Het huisje waar we in Oirschot overnacht hebben.

Donderdag 12 juni. We zijn ’s morgens eerst terug naar Oirschot gefietst, bij de forellenkwekerij vonden we een boekje “Voetstappen door Oirschot” met een wandeling door Oirschot en aangezien we vandaag niet meer zo heel ver hoeven te fietsen om thuis te komen, besloten we daar nog even de wandeling te doen. Oirschot is een plaatsje met een rijke historie.

Je kunt natuurlijk rechtstreeks van Oirschot naar Uden fietsen, maar we hebben onderweg nog een paar keer een afslag genomen, “omdat dat ook nog zo’n mooi stuk is om te fietsen …” uiteindelijk hebben we ook de laatste dag nog 53 km gefietst, maar rond 3 uur waren we al weer thuis voor een heerlijk kopje thee.

In 6 dagen tijd hebben we deze keer in totaal ruim 361 km afgelegd. Het was een mooi fietstocht met diverse hoogtepunten.

Routebeschrijving Rondje Brabant in pdf

32 reacties op Rondje Brabant

 1. Serguaa schreef:

  Do you know what holiday it is today?
  We are used to the fact that we know only religious and public holidays and celebrate only them.
  I found out about this only yesterday after visiting the our site.
  It turns out that every day there are from 2 to 10 different holidays that surround us and make our lives happier.
  Here is one of the holidays that will be today:

  http://www.forum.lithotherapy.ru/viewtopic.php?f=84&t=77434
  http://www.jeepin.com/forum/member.php?u=165746
  http://206.225.79.49/Features/Forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=29575
  http://www.deepsaves.com/viewtopic.php?t=464
  http://jp.yqlog.com/viewthread.php?tid=151641&extra=

 2. Serztzl schreef:

  Друзья, я последние несколько лет вообще не смотрю ТВ Ящик!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это потребляем.
  В последнее время все больше смотрю Ютуб и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
  Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте нежелательные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
  Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=386199#post386199
  http://www.mobilesforums.com/android-os-themes-wallpapers-skins/332707-2023.html#post464332
  http://www.deepsaves.com/viewtopic.php?t=219
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=386207#post386207
  http://arabfm.net/vb/showthread.php?p=4011064#post4011064

 3. Leonuhy schreef:

  Как и многие наши соотечественники искал как поехать в Польшу и найти работу.
  Перечитал массу сайтов, пересмотрел много фильмов на Ютубе, но больше всего мне понравился сайт hochuvpolshu.com.
  На нем я нашел несколько вакансий для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
  которые делятся своим опытом работы в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
  И всегда это на одной сайте.
  Вот одна из свежих и интересных статей:
  http://shqiperia.altervista.org/members/170529-Leonhei
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=375123#post375123
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=375174#post375174
  http://www.deepsaves.com/viewtopic.php?t=109
  http://ncvt.in/forum/viewtopic.php?t=42293

 4. Veronapcc schreef:

  Вы вообще понимаете что происходит в стране?!
  Мне кажется нам подсовывают какие то не настоящие статьи и мы часто не получаем информацию из первоисточника.
  Перебрав кучу источников попал на сайт, где видно что СМИ предоставляют хоть какую то реальность в которой живем.
  Очень важно в наше время отбирать реальные средства массовой информации.
  Вот еще одна свежая статья, которая меня зацепила:
  http://dreamcsking.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=337
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=373894#post373894
  http://www.mobilesforums.com/android-tips-and-tutorial/330931-2022-2023-a.html#post455980
  http://www.christcenteredgamer.com/phpBB3/memberlist.php?mode=viewprofile&u=13687
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=374074#post374074

  Надеюсь Вам станет полезной.

 5. Anjelikaueh schreef:

  С недавних пор довольно таки часто сталкиваюсь с проблемой фейковых публикаций.
  Как определить что Средство Массовой информации доверенное, а не подделка?
  Я перед тем как изучить проверяю инфу кто стоит за данным Проектом, какие статьи пишут журналисты, какая периодичность написания.
  И после этого уже решаю доверять или не доверять.
  Одно из последних Онлайн СМИ, которые мне понравилось, написали интересные статьи.
  Советую Вам почитать, вот они:
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=379775#post379775
  http://love666.me/viewthread.php?tid=709826&extra=
  http://danielleftv.com/forum/member.php?u=975940
  http://www.mobilesforums.com/general-helpdesk/331855-2023.html#post460930
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=379730#post379730

  Можете не благодарствовать. Если и у Вас будет что то интересное, высылайте.

 6. Irinlwi schreef:

  Pressa – украинское СМИ с огромной историей. Мы на рынке Украины предоставляем услуги свыше 12 лет, и за это время Pressa узнают более 500 000 читателей в месяц.
  С нашими СМИ сотрудничают Большущие украинские Средства массовой информации и бренды, но главное не это. Мы являемся не заангажированной онлайн газетой и предоставляем Сочные и актуальные статьи для своих пользователей.
  Каждый день появляется больше 50 свежих новостей и Украине и Мире.
  Самые актуальные публикации на сегодня:
  http://www.mobilesforums.com/symbian-s-3-desktop-applications/332336-2023.html#post461890
  http://www.ds-dealer.nichost.ru/forum/member.php?u=461160
  http://www.mobilesforums.com/general-maemo-talk/336700-2023.html#post486769
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=382123#post382123
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=382632#post382632

  Также подписавшись на нашей сайт Вы будете получать ежедневно актуальную и нужную информацию, по этому нажимайтесь “подписаться” и следите за нашими публикациями.

 7. Evabgy schreef:

  Занимаюсь лечением уже более 10 лет.
  И вот недавно узнал информацию что продукты пчелы очень нужны и отлично укрепляют иммунитет.
  Перечитав массу информации на сайте, я узнал много полезного для себя.
  А так же нашел большое количество народных рецептов на основе продуктов пчелы.
  Вот кстати несколько полезных статей:
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=376913#post376913
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=376960#post376960
  http://www.mobilesforums.com/lg-hardware-repair-section/331420-a.html#post457179
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=377071#post377071
  http://love666.me/viewthread.php?tid=1019942&extra=

  Думаю Вам будет полезно…

 8. Robrhd schreef:

  Сайт езотерики – це місце, де об’єднані духовні традиції, напрями та релігії, як нерозривні частки Єдиного. Тут є все для тих, хто шукає церковність людей і ви будете уражені тим, скільки знань приховано за його сторінками.
  Цей езотеричний портал – результат співтворчості багатьох людей, для кого шлях морального прогресу став змістом життєдіяльність.
  Тут що шукає знайде відповідь, а знаючий бажає надати своїм Знанням.
  Ми запрошуємо Вас приєднатися до тих, хто тут і зараз створює нову реальність. Публікуйте свої статті, ставте питання фахівцям та учителям, спілкуйтесь на форумі. Діліться компетентністю і сприяйте іншим людям на їхньому шляху.
  http://www.hdplex.com/forum/member.php?u=38758
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=398824#post398824
  http://www.hdplex.com/forum/member.php?u=38817
  http://www.mobilesforums.com/iphone-ipad-ipod-desktop-applications/334358-2023.html#post473125
  http://www.mobilesforums.com/android-desktop-applications/334313-2023.html#post472784

 9. Davidxkh schreef:

  Вы видели что творится с Битком? Я был в шоке как он вырос за последнее время.
  И даже если будет спад я все равно буду покупать его и инвестировать.
  Но чтоб повысить свой уровень финансовой грамотности, решил найти сайт, на котором смогу черпать информацию про все криптовалюты.
  Мне подошел сайт. На данном портале я смог найти информацию про каждую криптовалюту из ТОП 200. Получил полную информацию как майнить криптовалюту.
  Вот одной из топовых новостей хотел бы поделиться с Вами:
  Также нашел рекомендации инвесторов как зарабатывать на падающем рынке и как пережидать коррекцию рынка.
  Читайте и становитесь богаче и умней!!!
  https://www.toymods.org.au/forums/members/529268-Davidkzf
  https://forum.tvfool.com/member.php?u=1666148
  http://www.smokinstangs.com/member.php/381407-Davidxis
  https://lordserial.wtf/user/aolgattsa1456/
  http://www.forum.lithotherapy.ru/viewtopic.php?f=39&t=92837

 10. Vilianacxu schreef:

  Інформаційне агентство NewsToday – топове в Україні інформаційне агентство з перевіреною історією. Аудиторія нашого каналу новин стабільно перевищує 100 000 унікальних користувачів на місяць. користувачі статей агенції завжди будуть в курсі всіх цікавих подій політичного та економічного життя України та світу.
  Агентство займає серйозне місце на ринку за кількістю напису власних матеріалів – понад 100 на день . Частину ви можете вивчити у відкритому доступі на цьому сайті.
  Ось найактуальніші з них.
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=386725#post386725
  http://www.mobilesforums.com/micromax-hardware-repair/337157-2023.html#post488207
  http://heroicfantasygames.free.fr/Forum/viewtopic.php?p=358260#358260
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=386734#post386734
  http://portal.westcoastbible.org/discussion/viewtopic.php?f=17&t=857599

  Серед наших клієнтів – провідні українські новини, політичні партії, найбільші українські бізнес-структури та консалтингові компанії. Наші статті виходять двома мовами – українською та російською, що дозволяє нам обслуговувати іноземних клієнтів – ЗМІ, посольства та комерційні компанії.
  Підписуйтесь на нас і будьте завжди в курсі топових подій.

 11. Ilushikxra schreef:

  Советую Вам качественную пасеку, на которой заказываю большой ассортимент продуктов для иммунитета как для себя таки для своих родственников.
  Пчеловоды высылают всю пчелопродукцию на проффесионально, консультации по важным вопросам дают. Очень много нужных статей на портале, Вот несколько из них:
  http://tdi.pl/forum/index.php?topic=6125.new#new
  http://i-freego.com/viewthread.php?tid=4419347&extra=
  http://zimtpe.com/viewthread.php?tid=85827&extra=
  http://game.776.tw/viewthread.php?tid=434928&extra=
  http://shqiperia.altervista.org/members/176060-Ilushikyfs

  Одним словом они молодцы и я их советую.
  Вот их интернет ресурс где я покупал пчелопродукты
  http://theoryornot.com/member.php?219340-Ilushikpws

 12. Ilushikpxf schreef:

  Советую Вам хорошую пасеку, на которой заказываю большой ассортимент продуктов для иммунитета как для себя таки для своих знакомых.
  Пчеловоды делают всю пчелопродукцию на проффесионально, советы как принимать по важным вопросам дают. Очень много полезных статей на сайте, Вот несколько из них:
  http://cheapbooks.cc/memberlist.php?mode=viewprofile&u=19444
  http://gorodkanash.ru/user/Ilushikqdg/
  http://forum.yqlog.com/viewthread.php?tid=1628068&extra=
  http://forum.yqlog.com/viewthread.php?tid=1631443&extra=
  http://ghost.776.tw/viewthread.php?tid=434432&extra=

  Одним словом они молодцы и я их советую.
  Вот их портал где я оформлял иммуностимулирующие продукты
  http://forum.776.tw/viewthread.php?tid=435764&extra=

 13. Viktoridlf schreef:

  What kind of movies do You prefer?
  I’ve been trying to find the top description of the best movies in different categories lately.
  I think it’s the best site. Аnd thanks to such collections, i choose only the best films.
  Here is one of the collections that will leave any of you indifferent:

  http://xn--um-dda075ana9yja24e.ctfda.com/viewthread.php?tid=15068428&extra=
  http://santafe.gmbus.com/forums/viewtopic.php?f=11&t=6904
  http://seafishzone.com/home.php?mod=space&uid=1090179
  http://www.mobilesforums.com/uiq-general-discussions/339459-battle-sexes-movie-release-date-dvd.html#post496418
  http://xn--iba5a17rhaao8rkr795r0baus40c.ctfda.com/viewthread.php?tid=15068403&extra=

 14. Vikizua schreef:

  Бажаєте перебувати в курсі всіх яскравих новин країн? Хочете одержати важливі публікації з перших уст?
  Тоді пропонуємо підписатися на Засіб масової інформації Rusjizn. У нас ви можете прочитати цікаві публікації економіки та політики країн, отримайте інформацію про останні військові конфлікти на земній кулі, поринете в Світ дикої природи.
  І це все на одному веб-сайті.
  Також ми створюємо щотижневі збірки найбільш жвавих новостей і Вам не доведеться дивитися кожну публікацію щоб не пропустити найпотрібне.
  Дані підбірки можна отримувати на e-mail та не витрачати час на вивчення всіх новостей .
  http://forum.lithotherapy.ru/viewtopic.php?f=28&t=795054
  http://eldoradofus.free.fr/forum/profile.php?id=38992
  http://bbs.fanloidanime.club/viewtopic.php?p=111#p111
  http://www.forum.lithotherapy.ru/viewtopic.php?f=47&t=91657&p=655226#p655226
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=388613#post388613

 15. Vikisni schreef:

  Занимаюсь очищением уже более 10 лет.
  И вот недавно прочитал информацию что продукты пчелы очень полезны и отлично повышают иммунитет.
  Перечитав массу информации на сайте, я узнал много полезного для себя.
  А так же нашел большое количество народных рецептов на основе продуктов пчелы.
  Вот кстати несколько полезных статей:
  http://shqiperia.altervista.org/members/188897-Vikinax
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=390719#post390719
  http://www.adtgamer.com.br/showthread.php?p=390522#post390522
  http://forums.indexrise.com/thread-2362-post-10312.html#pid10312
  http://www.mobilesforums.com/iphone-general-discussions-request-and-help/340097-a.html#post499043

  Думаю Вам будет полезно…

 16. Roodojere schreef:

  tube schonporno mariah carey
  yourporno sweet aunt sex video free
  sex domination mobile
  la contadina maiala f
  squirtie tenn mature solo

  https://kunashak-sp.ru:443/bitrix/rk.php?goto=http://enjoysexextremetube.mobi/index101.html

  bhabhi sex ladyboy
  teenpornlost fist virgin
  olson school porn
  free download video jepang mertua dan menantu
  young pakisani teen free tube movies
  trick naughty mom hardsextube
  evi fox fucked by jordan ash

 17. cletteSes schreef:

  3gp poonvideo com
  hot press breast porn
  online watch brazzers porn
  xvideo small school girl fuck
  bollywood nude fuck group

  https://smauro.ru/bitrix/redirect.php?event1=click_to_call&event2=&event3=&goto=http://pussytuberedxxx.top/index101.html

  white bitch blackcock
  incest videos gratisporno free
  aunty malaysex porn video
  exklusiver privat porno heimlich beim sex gefilmt
  brazilian wife secret ass porn
  melanie rios loves some hot lovinginterstitial
  freepornstreams net bus sex wap com

 18. bollealoVek schreef:

  hamster video sauna
  videomama ru
  bazile porn

  sakura kaoru video
  free pramugari terlampau porn
  mp4 porno japan

  bunny da la croz bww porn
  japan saxy video youtube

  lenka czech streets full free
  young kinzie kenner loves sex so muchinterstitial

  jasmine waltz fucked full video
  beautiful black couple free sex video
  dont fuck me daddy sex videos
  arab atress porno
  bdsm beginners

  sexy sunny loen
  storm teen porn pic
  naked fucking of kerala men
  www adultmotherandsonsex com

  nepale girls being fucked videos
  anushka shatty fuck photo
  free kaviarsexclips
  xnxx boy fuk anemal
  pornoitalien videos taiwan

 19. Joitoindift schreef:

  free best maki sex videos
  alexisis texas 3gp indir
  mia moglie butana con
  anal smell dick porn video
  videos pornos dominicanas

  http://cse.google.co.bw/url?q=http://pornfree.lol/index102.html

  scar videos xxx laura
  free hd porn bilder
  with girl jeune cochonne
  freeporn wife fucks for money
  jatt sister sleeping xvideo com
  boobs grinding slutload
  unwanted orgasm asian

 20. Roodojere schreef:

  videos pornos my sexy daughter
  japanese groped free download
  xhamster young school girl thailand
  mouth compilation in mp4
  sunny leaon sexo wap com

  https://thelatebay.com/proxy.php?link=http://extremesexnicetube.mobi/index102.html

  fucking in thighhigh
  free deutschegermanporno forced videos
  porn sex move fred
  solo sex
  sunny leone fucked mp
  sunnyleone tommy full sex
  father fucks nice duaghter xnxx vidoes

 21. teashenny schreef:

  tagtrampy porn mobile
  ganja xxx muvis com
  lazy town fraubeimficken
  free watch porn move
  hot dirty hindi sex

  https://metrstroi.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://nicetubefreexxx.top/index102.html

  xxx movies madhuridixit
  free bbws sexy
  back of the classroomdownload
  siliguri desi xxx video
  milk from boobs movies
  free fish snake sex
  videos homeprivatesex

 22. InottePloni schreef:

  watch tanaka movies
  kiyyti sex cok

  eroxia videos
  naked videos kerala
  gay hand clips porn

  girls rigid
  free misty anderson video
  horny asian slut with huge tits gets

  madoka gives blowjob from blade
  kerala free sex scanle

  ish hijab porn tub
  samoan ladyporn
  mom and babysitter squirt

  teddy barrtte
  male fucking hourse porn video
  mate nice
  gonzo porno movies free watch

  bestiality tity fuck
  arman xxx sex videos
  porno con ilenia

 23. teashenny schreef:

  jodie moore is a hot bride
  video seyxs year
  milf martina hart gefickt gratis video
  xvideo com yuzis
  fattifurbo videoslove com

  https://bestclinic.ru/

  divx sex tape online
  free to view sex with very young girls
  karishma havin sex videos
  xxx fuking 3gp vidios
  videos pornos my sexy daughter
  cfnm euro femdom blowjob girlsinterstitial
  sad sex video com

 24. Vorgobroale schreef:

  rubber klinik 2
  licknylons videos xxx
  basplatni porno ruski
  timmy fucking trixie porn com ic
  xxx airan veido

  https://ssbrf.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=http://tubered.lol/index102.html

  3gp bdsmsex movie
  sex vulva nani
  ugly granny in hard pov action
  fone rutica com
  stone blowjob ficken videos watch
  jizzle freetube
  wet cunt toy fucked in a lesbian sex videointerstitial

 25. bamagerdobe schreef:

  flim poln erotik
  videos sexo persia monir
  cipriana feet video
  elena grimaldi anal porno

  [url=http://fuckpornyoursex.mobi/index-47859page217.html][img]http://fuckxxxpussyporn.top/free-porn-japanese-busty-milfs-577964.jpg[/img][/url]

  [url=http://hqpornfreesex.top/index-92763page726.html][img]http://fuckxxxpussyporn.mobi/av-asia-movie-122197.jpg[/img][/url]

  [url=http://sextube.lol/faketaxi-video-download.html]karisma kapur photo[/url]
  [url=http://fuckxxxpussyporn.mobi/porn-tentacle-3gp.html]mobile thaixxx[/url]
  [url=http://fuckxxxpussyporn.top/jayden-jaymes-has-sex-with-asian.html]xxxnonk japanese schoolgirl[/url]

  small boy and hot mom
  mal girl xxx video
  three girl riding slave pony
  cougar katia porn

  [url=http://fuckxxxpussyporn.mobi/indian-asses-clips.html]you tube liking of pussy[/url]
  [url=http://tubered.lol/video-mogli-megasesso.html]freeb thaischool fuck tube[/url]
  [url=http://hqpornfreesex.top/mobile-porn-dancehall.html]sexe junge tore gay movies[/url]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.