Woensdag 9 september van Dalen naar Lemelerveld

Vanmorgen om half 8 appte mijn zus al dat het 65 km is naar Lemelerveld. Ik heb dus met mijn ogen nog half dicht van de slaap terug geappt dat ik daarvan op de hoogte was. Vervolgens appte ze dat ik ook al vroeg wakker was en dus op tijd kon vertrekken. Ik was door haar appje inderdaad op tijd wakker.

Om 8 uur zijn we op gestaan. Het gastadres had het ontbijt de vorige dag al voor ons klaar gezet. Na het ontbijt hebben we even de afwas gedaan en gelijk ook onze spullen weer afgewassen. Daarna konden we gaan pakken. Om 09:07 waren we al weer op weg. Het was nog fris ’s morgens en ietwat nevelig, maar het beloofde een mooie dag te worden. De fietstocht ging al gelijk door Coevorden heen. Daar was het fietspad geblokkeerd doordat er een nieuwe wijk werd gebouwd. Gelukkig lukte snel weer om op de route te komen. Even later fietsten we echter een klein stukje over de weg voor we in de gaten kregen dat er een fietspad was. We zijn het fietspad opgegaan terwijl net daarvoor een bordje stond dat je linksaf moest. Een eindje verder kregen we in de gaten dat er geen bordjes meer waren. Toen zagen we onze vergissing.

Na Coevorden ging de tocht een groot stuk door landelijk gebied. Er lagen een paar kleine gehuchten op de route. Het was wel vreemd toen bij Aneveld opeens de bordjes weg waren van de route die wij volgden. Al vanaf Lauwersoog zaten wij op de LF15a en bij Aneveld op een kleine landweg ontbraken opeens de bordjes van de LF14a en opeens zaten wij op de LF16b.

Bij Hardenberg kwamen wij de stad binnen bij een grote fietsbrug. De fietsbrug schitterde helemaal in de zon. De route draaide eigenlijk direct naar rechts, maar ik zag dat het centrum over de brug lag. We hadden al 33 km gefietst en het was al 11 uur, dus we waren wel weer toe aan een kop koffie. We hebben bij Bakker Bart een heerlijke cappuccino genomen met een gebakje. Na de pauze gingen we terug over de brug naar de route. De route ging direct weer Hardenberg uit in een natuurgebied in.

Na Hardenberg kwamen de plaatsjes Rheeze en Beerze. Hier stonden heel oude boerderijen rond een brink. Het bijzondere aan de boerderijen in deze plaatsjes waren de muren van gevlochten hooi. ’s Morgens was er op een gegeven ogenblik maar 1 wolkje aan de lucht. Rond de middag trok de lucht steeds verder dicht, maar het was nog steeds heerlijk weer om te fietsen en we schoten flink op.

We hadden besloten om vandaag een beetje van de route af te wijken. Toen ik tijdens de voorbereiding de kaarten zat te bekijken, zag ik op een kaart de Lemelerberg staan. Mijn zus Monique woont in Lemelerveld, vlak bij de Lemelerberg. Ik heb haar gevraagd of ze logeerplek heeft en of wij een nachtje bij haar konden logeren. Dat mocht.

Het was ongeveer 62 km fietsen van Dalen naar Lemelerveld, maar iets over 2 kon ik haar al appen dat we boven op de Lemelerberg stonden en dat we dus al snel bij hen zouden zijn. Boven op de Lemelerberg hebben we nog even gepauzeerd en wat fruit gegeten. Daarna waren we in 20 minuten tijd bij Monique. Net zoals bij vrienden op de fiets werden we ontvangen met een lekker kopje thee. Al snel vroeg Frans of er een fietsenmaker in de buurt zat, zijn remblokjes zijn versleten. Het lukte Frans om bij de fietsenmaker de remblokjes te laten vervangen.

Intussen had ik aan Monique gevraagd of ik een wasje mocht draaien. We zijn nu 11 dagen onderweg en al mijn kleding is al wel een paar dagen gedragen en niet meer schoon en fris. Daarbij is alle kleding ook al een keer nat geweest van het fietsen door de regen. Ik heb alle natte was uitgehangen en wat ik graag nog een keer wil dragen heb ik uitgewassen. Nu moeten we zeker de komende 5 à 6 dagen goed door kunnen komen tot we weer thuis zijn.

Toen de was klaar was scheen buiten nog lekker de zon. Ik heb alles nog een paar uurtjes buiten gehangen. Rond 8 uur heb ik de was afgehaald. Het meeste was al goed droog, maar omdat het toch wat klam was door het late uur heb ik het nog even binnen uitgehangen.

Dries had heerlijk voor ons gekookt. Lasagne met spinazie en shoarma. Als toetje had ik samen met Monique voor ieder een ijsje gehaald. Na het eten wou Vezko graag een spelletje spelen. Ik had het Boonanza dobbelspel bij en dat heb ik met hem gedaan. Hij vond het heel leuk. Frans heeft Monique geholpen met de afwas. Daarna heeft Frans een 2epotje met ons gespeeld. ’s Avonds hebben we gezellig wat zitten buurten.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.